فلوت ساز ساده و کوچکی است که اکثر افراد از نواختن آن لذت میبرند. این ساز مانند تمام آلات موسیقی در برندها و انواع مختلفی در بازار موجود میباشد. در این مقاله همکاران ما در آموزشگاه موسیقی شمیم قصد دارند شما مخاطبان عزیز را با انواع مدلهای فلوت آشنا نمایند و راهنماییهای لازم را در مورد خرید ساز فلوت خدمتتان ارائه دهند.
آشنایی با آناتومی فلوت
یکی از نکات مهم قبل از خرید انواع سازها این است که قسمتهای مختلف آن را بهخوبی بشناسید تا در هنگام انتخاب بتوانید مدل مناسبی را خریداری نمایید. بهطورکلی انواع فلوتها دارای سه بخش اصلی هستند.
- قسمت سری فلوت: این بخش دارای حفره است و در دهان قرار میگیرد. در هنگام خرید دهنه فلوت را بررسی کنید؛ زیرا بخش ورودی هوا به داخل ساز است. اگر این قسمت دچار مشکل شود صدایی نا کوک از ساز به گوش خواهد رسید. همچنین قسمت سری ساز به دلیل قرارگرفتن در دهان باید به طور مداوم تمیز شود.
- بدنهساز: قسمت میانی فلوت دارای سوراخهایی برای انگشت گذاری و نواختن نتهای مختلف است. یکی از نکات مهم در مورد این ساز، محل قرارگیری کلیدها و حفرهها در بخش میانی فلوت است. در برخی از انواع این ساز، حفرهها به طور منظم در یک راستا قرار میگیرند و در برخی دیگر جایگاه آنها متفاوت میباشد.
- بخش انتهایی فلوت: در برخی از مدلهای موجود در بازار این بخش دارای نتهای اضافی است.
چه نوع فلوتی مناسب شما است؟
فلوت دارای انواع مختلفی است و هنرآموزان باتوجهبه سطح نوازندگی خود باید آن را تهیه نمایند. در ادامه به شما خواهیم گفت که چه نوع فلوتی برای شما مناسب است؟
- فلوت مشقی یا هنرجویی: این ساز برای نوازندگان مبتدی مناسب میباشد. قسمت انتهایی برخی از فلوتهای مشقی دارای انحنایی است که باعث میشود هنرآموز آن را بهراحتی در دست بگیرد. هنرجویان پس از گذراندن تمرینات ابتدایی با این نوع ساز میتوانند فلوت معمولی را تهیه نمایند.
- فلوت معمولی یا رده متوسط: کلیدهای این نوع از فلوتها دارای سرپوش هستند این موضوع باعث میشود تا نوازنده بهراحتی آن را بنوازد. این سازها طوری طراحی شدهاند که صدایی واضح و شفاف تولید میکنند. هنرآموز پس از گذراندن دوره مقدماتی میتواند برای خرید ساز فلوت میان رده اقدام نماید این ساز دارای سرپوش نیست.
- فلوت حرفهای: کلیدهای این نوع سازها فاقد سرپوش است و مخصوص نوازندگان حرفهای طراحی شدهاند. در بخش انتهایی این نوع از فلوتها کلیدهایی برای نواختن نتهای اضافی تعبیه شده است. در این صورت نوازنده میتواند با استفاده از آنها قطعات بیشتری را بنوازد.
دستهبندی فلوتها
در هنگام خرید فلوت بهتر است معیارهای همچون زیبایی ظاهری، صدای دلنشین، قیمت و کیفیت این ساز را در نظر بگیرید. علاوه بر این با انتخاب درست نوع فلوت میتوانید سبک موسیقی دلخواهتان را بیاموزید. در نتیجه در زمان خرید جدول زیر را مدنظر خود قرار دهید.
نوع | کلید | کاربرد |
Concert Flute | C | تکنوازی، ارکستر، سبک جز، مناسب برای افراد مبتدی |
Alto Flute | G | ارکستر، سبک جز، بهعنوان ساز دوم بعد از اتمام دوره کنسرت |
Bass Flute | C | ارکستر، سبک جز، مناسب برای افرادی که تسلط به فلوت کنسرت دارند. |
انواع مدلهای فلوت
فلوت نیز مانند هر ساز دیگری انواع مختلفی دارد که در هنگام خرید بهتر است آنها را بشناسید در ادامه رایجترین انواع فلوت را معرفی خواهیم کرد:
- فلوت چوبی: نوع چوبی فلوت انواع مختلفی از فلوتهای ایرانی را در برمیگیرد.
- ریکوردر: به این نوع ساز فلوت انگلیسی نیز میگویند و در چهار مدل Soprano، Alto، Tenor و Bass در بازار موجود است.
- فلوت کلیددار: این نوع فلوت که با نام Boehm معروف است برای افراد مبتدی گزینه مناسبی است. جنس فلوتهای کلیددار معمولاً از روی و مس میباشد.
- پن فلوت: این ساز از چندین نی بههمچسبیده تهیه میشود و با نام فلوت سرخپوستی شناخته میشود.
- اوکارینا: قدیمیترین نوع فلوت محسوب میشود و جنس آن از سرامیک است.
راهنمای خرید ساز فلوت
برای خرید ساز فلوت بهتر است معیارهای زیر را در نظر بگیرید تا از نواختن این ساز بادی نهایت لذت را ببرید.
نوع شکل ظاهری و طراحی: افراد تازهکار باید فلوتی را تهیه کنند که سبک باشد و انعطافپذیری مناسبی داشته باشد.
جنس ساز: جنس فلوت تأثیر زیادی در کیفیت صدای آن دارد. صدای فلوتهایی که جنس آنها از نقره و رزگلد ساخته شده، بسیار مناسبتر از تیتانیوم و پلاتین میباشد.
سالمبودن پد: در فلوتهای کلیددار، یک پد اسفنجی در زیر هر کلید تعبیه شده است. وظیفه این قطعه پوشاندن سوراخ زیری کلید میباشد. همواره این پد را بررسی کنید تا آسیب نبیند و خراب نباشد.