02144280442
معرفی انواع سبک‌های موسیقی

همه ما ذاتاً به برخی از آهنگ‌ها علاقه بیشتری نشان می‌دهیم و از شنیدن آنها لذت می‌بریم. اما اکثر افراد اطلاعاتی در مورد سبک موسیقی ندارند؛ ولی هر روز زمانی را برای گوش‌کردن به موزیک اختصاص می‌دهند. سبک هر آهنگ باتوجه‌ به آلات موسیقی، نوازنده، نحوه اجرا، تاریخ و جغرافیای مناطق با یکدیگر متفاوت است. در ادامه این مقاله از آموزشگاه شمیم به معرفی انواع سبک‌های موسیقی می‌پردازیم.

انواع سبک‌های موسیقی

در طول تاریخ، موسیقی دست‌خوش تغییرات زیادی شده و دامنه این علم گستردگی بیشتری پیدا کرده است. باتوجه ‌به سطح فرهنگ و جغرافیای مناطق موسیقی‌های متفاوتی توسط افراد هنرمند خلق شده‌اند.  به‌طورکلی می‌توان سبک‌های موسیقی را به دودسته ایرانی و خارجی دسته‌بندی نمود.

سبک سنتی مختص شهرها و نواحی مختلف ایران بوده و با سازهای مختلفی اجرا می‌شود و به نحوی ایرانی شده سبک کلاسیک است. البته در همه جای دنیا سبک‌های متفرقه‌ای وجود دارند که با عنوان موسیقی ملل به ثبت رسیده‌اند.  اما مهم‌ترین و محبوب‌ترین سبک‌های موسیقی در دنیا عبارت‌اند از:

کلاسیک (Classical music)

سبک کلاسیک در سال 500 میلادی توسط هنرمندان غربی متولد شد. این موسیقی که به صورت گروهی  اجرا می‌گردد دارای قواعد سخت گیرانه و پیشرفته‌ای است. در سبک کلاسیک قطعات توسط تعداد زیادی از هنرمندان به صورت همنوازی و با استفاده از سازهای مختلفی همچون پیانو، گیتار، ویولن ترومبون، ترومپت، چنگ، فلوت، کلارینت، ساکسفون و ملودیکا تحت عنوان ارکستر سمفونی نواخته می‌شوند.

سبک کلاسیک جایگاه بالایی در موسیقی دارد و هنرمندان و نوازندگان مشهوری همچون یوهان سباستین باخ، فردریک شوپن و لودویگ وان بتهوون در این سبک کار کرده‌اند و توانسته‌اند به شهرت جهانی برسند.

پاپ (Pop music)

این موسیقی در سال 1950 در اروپا و آمریکا ظهور کرد و با استقبال بسیار زیادی مواجه شد. پاپ نوعی از موسیقی است که از بطن جامعه و دل مردم برگرفته شده و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. متن موسیقی پاپ پر از نشاط و شادی است و در صورت غمگین بودن، مایه تسکین و امیدواری شنوندگان می‌شود. بیشترین سازهایی که در این سبک مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل ویولن، گیتار آکوستیک و  الکترونیک، پیانو، درامز، ساکسیفون و… می‌باشند.

راک (Rock music)

سبک راک از انواع سبک‌های موسیقی محبوب در جهان است که توسط راک اند رول آمریکایی در دهه 50 میلادی به وجود آمد. این سبک موسیقی در دهه 60 میلادی در بریتانیا رواج یافت و تحت‌تأثیر هنرمندانی چون Beatles, Rolling و Stones از حالت ساده قبلی خارج شد. از نشانه‌های راک می‌توان به صدای بلند قطعات و  ملودی ریتمیک با ریتم 4/4  آن اشاره نمود. موسیقی Rock با سبک‌هایی همچون بلوز، هیپ‌هاپ، جز، کانتری مرتبط می‌باشد. سازهایی که در راک استفاده می‌شود عبارت‌اند از گیتار الکترونیک و آکوستیک، هارمونیکا، درامز، پیانو و…

سبک های موسیقی

سازهای انواع سبک های موسیقی

بلوز (Blues music)

Bluse یکی از سبک‌های موسیقی آوازی و سازی است که پیدایش آن ریشه در مراسم مذهبی آفریقایی‌های ساکن آمریکا دارد. از ویژگی‌های اصلی  بلوز می‌توان به اجرا با حالت ندا و پاسخ اشاره نمود. Bluse تأثیر زیادی بر روی موسیقی Roll, Ragtime & Jazz, Rock گذاشته، به همین دلیل به آن مادر کلیه سبک‌های Popular در آمریکا می‌گویند. سازهایی همچون گیتار، پیانو، هارمونیکا، درامز و ساکسیفون  در سبک بلوز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هیپ‌هاپ (Hip Hop music)

نام قدیمی سبک Hip Hop ، دیسکو رپ می‌باشد. این سبک در 70 میلادی در آمریکا متولد شد و به‌سرعت در سراسر جهان طرف‌داران بسیاری پیدا کرد. تمرکز اصلی در سبک هیپ‌هاپ بر روی ریتم، بیت‌های آهنگ و متن‌هایی است که بر روی این ریتم‌ها خوانده می‌شوند. رپر یا خواننده در این سبک باید لغات نوشته شده را با ضرب و ریتم هماهنگ نماید و با سرعت بالایی اجرا کند.

تکست‌هایی که در این سبک خوانده می‌شوند عقاید و حرف دل خواننده و یا نقل‌قول هستند. خوانندگانی همچون امینم، فیفتی سنت و اسنوپ داگ از معروف‌ترین چهره‌های این سبک موسیقی می‌باشند.

سبک سنتی ایرانی

موسیقی سنتی یکی از انواع سبک‌های موسیقی پرطرفدار در ایران است که در هر شهر و استانی با سازهای بومی آن منطقه نواخته می‌شود. سبک سنتی بر پایه تصنیف‌ها و بداهه‌نوازی‌های شکل‌گرفته و بسیار دقیق و پیچیده است. سازهایی همچون سنتور، تار، سه‌تار، دوتار، دف، سرنا، قانون، نقاره، تنبور، کمانچه، دهل و تنبک در این سبک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخن آخر

در این مطلب از آموزشگاه موسیقی شمیم سعی کردیم سبک‌های مختلف موسیقی را معرفی نماییم تا هنرجویان بتوانند با آگاهی بیشتری ساز موردعلاقه خود را انتخاب نمایند. در مقالات دیگر از همین سایت می‌توانید ویژگی‌ها و جزئیات بیشتر هر کدام از این سبک‌ها را مطالعه نمایید.

 

کوک کردن ساز
تعمیرات ساز
آموزش آنلاین
کوک کردن ساز
تعمیرات ساز
آموزش آنلاین