02144280442
معرفی ساز گیتار و انواع آن

در حال حاضر سازهای زیادی در جهان وجود دارند اما گیتار یکی از محبوب ترین آلات موسیقی است. به همین دلیل گیتاریست ها جایگاه بسیار خوبی در دنیای موسیقی پیدا کرده اند. این ساز در اشکال و اندازه های مختلفی تولید می شود و هر کدام از آنها ویژگی های خاصی دارند. اگر مایل هستید تا کمی بیشتر در مورد ساز گیتار و انواع آن بدانید، مطالعه این مقاله از آموزشگاه موسیقی شمیم را به شما توصیه می کنیم.

معرفی ساز گیتار

گیتار یک ساز زهی – زخمه است زیر آن را هم می‌توان با انگشتان دست و هم با پیک یا زخمه نواخت. صدا در این ساز از طریق ارتعاش سیم‌های آن تولید می‌شود. گیتار یک ساز قدیمی است که همواره در حال پیشرفت بوده و به همین دلیل در موسیقی مدرن امروزی نقش چشمگیری دارد.

در مورد تاریخچه این ساز نظریه‌های مختلفی وجود دارد برخی معتقدند که گیتار در مصر متولد شده و برخی دیگر بر این باور هستند که این ساز توسط رومیان از سیتارا یونان به اسپانیا آورده شده است. نام قدیمی این ساز کیتار یا قیتارا بوده است.

دسته‌بندی ساز گیتار و انواع آن

Guitar از لحاظ شکل، ابعاد و جنس دارای تنوع زیادی است. به همین دلیل این ساز را با فاکتورهای متنوعی دسته‌بندی می‌کنند. برخی از انواع طبقه‌بندی‌های گیتار عبارت‌اند از:

  • بر اساس پایه (3 نوع): کلاسیک، آکوستیک ، الکتریک
  • به‌صورت اصلی (4 نوع) : آکوستیک، الکترو-آکوستیک، الکتریک، بیس
  • به‌صورت ۸تایی: کلاسیک، آکوستیک، نیمه آکوستیک، الکترو – آکوستیک، لپ استیل (هاوایی)، بیس، رزوناتور

گیتارهای آکوستیک  

 هر گیتاری که برای شنیدن صدای آن نیاز به منبع خارجی نداشته باشد را آکوستیک می‌گویند.Acoustic Guitar  در دو نوع سیم نایلونی و فلزی تولید می‌شوند.

  • سیم فلزی: این نوع گیتار دارای 6 سیم فلزی است به همین دلیل نوازندگان در هنگام نواختن آن از پیکاپ استفاده می کنند. گیتار steel string برای نواختن طیف وسیعی از ژانرهای موسیقی، مانند راک، پاپ، بلوز، کانتری و فولک ایده ‌آل می باشد. در ادامه معرفی ساز گیتار و انواع آن، به بررسی نوع کلاسیک گیتار Acoustic می‌پردازیم.
  • کلاسیک یا سیم نایلونی: این ساز که با نام کلاسیک و یا گیتار اسپانیایی معروف است، از سیم‌های با جنس نایلون تشکیل شده است. به همین دلیل تن صدای متفاوت و نرم‌تری نسبت به گیتار فلزی دارد. همچنین این گیتار از لحاظ ابعاد کمی کوچک‌تر از steel string می‌باشد.
  • فلامنکو: این گیتار از نظر ظاهری شباهت زیادی به گیتار کلاسیک دارد؛ اما از آن سبک‌تر بوده و دسته باریک‌تری دارد. Flamenco guitar فقط در سبک موسیقی فلامنکو نواخته می‌شود.
انواع گیتار

انواع گیتار

گیتارهای الکتریک

گیتارهایی که برای تقویت صدا در آنها از پیکاپ استفاده می‌شود را گیتار الکتریک می‌گویند. با این ساز می‌توان سبک‌های گوناگون موسیقی را نواخت. انواع مختلف این ساز عبارت است از:

  • بدنه Solid : بدنه این نوع گیتار از چوب یکدست ساخته می‌شود و بدون حفره صدا طراحی می‌گردد. پیکاپ و دیگر قطعات الکترونیکی روی آن نصب می‌شوند. گیتار الکترونیک Solid body را می‌توان در نوازندگی سبک‌های جز، بلوز، راک و هوی‌متال بکار برد.
  • نیمه آکوستیک یا گیتار توخالی: بر روی بدنه این نوع گیتار منافذی قرار دارد که باعث می‌شوند صدای آن مشابه صدای سازهای آکوستیک شود. نوازندگان سبک‌های جز، بلوز و ایندی از این نوع گیتار استفاده می‌کنند.
  • الکترو آکوستیک: این گیتار بین دودسته آکوستیک و الکتریک قرار دارد. شکل ظاهری این ساز شبیه آکوستیک است و برای بلندتر کردن صدا از پیکاپ یا میکرون داخلی استفاده می‌شود.
  • آرکتاپ: این گیتار تن صدای ملایم و لطیفی دارد. شکل ظاهری آن شبیه یک ویولن بزرگ است و در صفحه رویی این ساز قوسی وجود دارد. گیتار آرکتاپ از جمله سازهای گران‌قیمت می‌باشد. در ادامه معرفی ساز گیتار و انواع آن به بررسی Bass Guitar می‌پردازیم.

گیتارهای بیس (BASS)

اغلب گیتارهای مدل باس یا بیس دارای 4 سیم ضخیم هستند. بدنه این نوع ساز بزرگ و بلند است به همین دلیل صداهای بم‌تری را تولید می‌کند.

  • الکتریک بیس: این ساز جزو محبوب‌ترین نوع گیتار BASS است و برای شنیدن صدای آن باید از آمپلی‌فایر مخصوص بیس استفاده نمود.
  • آکوستیک بیس: این ساز می‌تواند بین 5 تا 6 سیم داشته باشد و به جای پیکاپ در آن یک حفره صدا تعبیه شده است.
  • نیمه آکوستیک (semi-acoustic bass): این نوع گیتار شبیه گیتار الکترونیک است، اما در قالب bass و با همان ویژگی‌ها میباشد.
  • الکتریک آکوستیک: این ساز ترکیبی از گیتار الکتریک و آکوستیک بیس است و قطعات الکتریکی خاصی برای تقویت صدا دارد.

سخن آخر

تنوع بالای گیتار باعث شده که انتخاب آن کار دشواری باشد؛ بنابراین در هنگام خرید گیتار به‌ظاهر ساز، بودجه، ژانر و نوع موسیقی که تمایل به نواختن آن دارید توجه نمایید.

کوک کردن ساز
تعمیرات ساز
آموزش آنلاین
کوک کردن ساز
تعمیرات ساز
آموزش آنلاین