اهمیت یادگیری موسیقی
موسیقیدانها برای تهیه و تنظیم یک آهنگ مدتزمان زیادی را صرف میکنند. شاید بهجرئت گفت که خلق و اجرای آهنگ یکی از لذتبخشترین کارهای دنیاست. پژوهشگران بعد از تحقیقات زیادی به این نتیجه رسیدهاند که موسیقی در بهبود سلامت کلی انسانها از لحاظ روحی و جسمی تأثیر دارد و مهارتهای فکرکردن و برنامهریزیکردن را در افراد تقویت مینماید؛ بنابراین بهتر است در این مقاله از آموزشگاه موسیقی شمیم کمی درباره چرا باید موسیقی یاد بگیریم؟ صحبت کنیم.
چرا باید موسیقی یاد بگیریم؟
دانشمندان زیادی علاقه دارند که در مورد مغز پژوهش کنند. آنها میخواهند بدانند که چگونه مغز انواع صداها را درک میکند؟ یکی از روشهای علمی برای مطالعه در این زمینه تکنیک تصویربرداری رزونانس مغناطیسی FMRI است. در این روش فعالیتهای مغز با میزان جریان خون در هر بخش اندازهگیری میشود. گوش داده به موسیقی یکی از عواملی است که خون در بخش قشر شنوایی و حرکتی مغز بیشتر جریان پیدا میکند و با این کار این نواحی تقویت و تغذیه میشوند. در ادامه به بررسی فواید یادگیری موسیقی میپردازیم.
نواختن یک ساز باعث بهبود حافظه میشود
پژوهشگران اثبات کردهاند که یادگیری موسیقی میتواند به بهبود تواناییهای ریاضی، توسعه مهارتهای زبانی، حمایت و تقویت حافظه و برنامهریزی کمک کند. دانشمندان حتی از موسیقی بهعنوان روشی برای کمک به عملکرد بهتر مغز یاد میکنند. زیرا برای نواختن یک ساز نوازنده باید از دو نیمکره راست و چپ به طور همزمان استفاده نماید در نتیجه مغز مجبور میشود فعالیت بیشتری انجام میدهد و بهمرورزمان حافظه تقویت میگردد.
موسیقی روشی برای رفع استرس است
میکائیل جلکووسکی روانشناس معروف میگوید ” موسیقی میتواند نیاز اکثر افراد به رفع نگرانی در زندگی روزمره را برآورده نماید” زیرا گوشدادن به یک آهنگ و یا نواختن یک ساز، تأثیر بینظیری بر احساسات ما دارد، میتواند ما را غمگین و یا خوشحال نماید. ازاینرو موسیقی باعث افزایش آرامش، کاهش فشارخون و ضربان قلب شده همچنین با کاهش هورمون استرس کورتیزول باعث ایجاد آرامش در انسان میشود.
جان کالینگ وود بر این باور است که موسیقی میتواند استرس را از بین ببرد و باعث ایجاد آرامش در ذهن و بدن ما گردد. بهویژه موسیقی با ریتم آرام تأثیر مثبتی بر عملکرد فیزیولوژیکی بدن میگذارد.
موسیقی دقت را افزایش میدهد
چرا باید موسیقی یاد بگیریم؟ زیرا موسیقی فعالیتی است که باعث میشود بخشهای زیادی از مغز با هم، کار کنند! برای نواختن یک ساز باید نواحی مختلف مغز با هم همکاری نمایند؛ یعنی بهنوعی هر دو نیمکره درگیر میشوند. با این کار نهتنها حافظه بلکه سایر مهارتها نیز توسعه پیدا میکنند.
تحقیقات دانشمندان نشان داده است کودکانی که در سنین پایین آموزش موسیقی دیدهاند، ارتباطات قویتری بین نواحی حسی و حرکتی چپ و راست مغزشان برقرار میکنند. این بدان معنی است که یادگیری مداوم و تمرین منظم و مستمر موسیقی میتواند تغییراتی در مغز شما ایجاد نماید. در نتیجه این کودکان قادر هستند راحتتر و سریعتر علوم و ریاضیات را بیاموزند.
موسیقی باعث افزایش اعتماد به نفس میشود
پیشرفت در یادگیری یک ساز باعث میشود اعتمادبهنفس شما افزایش پیدا کند؛ بنابراین با پیشرفت در آموزش و درک بیشتر موسیقی، طبیعتاً به مهارتهای خود اطمینان بیشتری پیدا میکنید و این امر باعث میشود احساس خوبی از موفقیت خود داشته باشید. این احساس مثبتبودن میتواند زمینهای برای موفقیتهای بعدی شما در زندگی باشد؛ بنابراین هیچ حسی مانند نواختن بینقص یک آهنگ دشوار در موسیقی لذتبخش نیست.
موسیقی سرگرمکننده است
اکثر افراد موسیقی را برای سرگرمی میآموزند. زیرا موسیقی هنری عمیق و تأثیرگذار است و نواختن یک آهنگ باعث ایجاد آرامش در انسان میشود. یادگیری موسیقی میتواند انسان را از تکرار یکنواخت روزمرگی و از افسردگی نجات دهد. زیرا مغز ما را درگیر کرده و وقت ما را بهخوبی پر میکند. نواختن موسیقی با دیگران علاوه بر اینکه سرگرمکننده است باعث میشود با دیگران ارتباط بهتری برقرار نماییم.
موسیقی باعث بهبود روابط اجتماعی افراد میشود
چرا باید موسیقی یاد بگیریم؟ زیرا هماهنگی با ضربهای ریتمیک دیگران در هنگام نواختن موسیقی بهصورت گروهی، به بهبود مهارتهای اجتماعی افراد کمک میکند. همچنین نواختن ساز موردعلاقهتان و همکاری با اعضای گروه روابط شما با دیگران را بهبود میبخشد.